Home    >>    Blog
Tomatissims.cat, és un projecte col·lectiu de protecció de la Naturalesa mitjançant l’agricultura ecològica i biodinàmica.
Es tracta d’una iniciativa familiar finançada exclussivament amb capital privat.

Jornada sobre la Vespa velutina al Museu Marítim de Barcelona.

El món apícola català està molt preocupat per la detecció de Vespa velutina a les nostres comarques durant les últimes setmanes.

Per nosaltres, que tot just fa tres anys vàrem començar a aprendre apicultura, amb una primera arna instal·lada a la nostra finca, aquesta notícia, d’alguna manera, sentim, que ens arriba massa aviat.

Amb la voluntat de seguir aprenent d’aquells que sabem més, Tomatissims va assistir a la jornada, que sobre aquesta vespa asiàtica va organitzar l’associació AEA al Museu Marítim de Barcelona.

Aquesta espècie de vespa és depredadora oportunista d’altres insectes i entre els seus preferits es troben les abelles, però no únicament. També menja diferents tipus de fruita.

Blog Tomatissims Jornada sobre la Vespa velutina al Museu Marítim de Barcelona

Aquí vam escoltar els coneixements i l’experiència de la científica Claire Villemmant del Museu d’ Història Natural de Paris, que des de fa alguns anys s’hi dedica a investigar amb el seu equip, sobre Vespa velutina, ja que va ser a França, el país d’Europa on aquesta espècie invasora va ser introduïda accidentalment.

Sembla que els apicultors haurem d’aprendre a conviure amb aquesta nova espècie invasora i aquí a l’Empordà no és l’unica que ha arribat en els últims temps.

Els científics francesos, en base al coneixement acumulat durant aquests anys d’estudi, han elaborat un mapa de la hipotètica expansió d’aquesta espècie invasora. Així, les zones representades en vermell i blau clar, són les regions que Vespa velutina podria colonitzar prioritàriament.

Blog Tomatissims Jornada sobre la Vespa velutina al Museu Marítim de Barcelona